Rafa örül nagyon.

A pillanat …

Amelyről mindenki, aki sportolni kezd, majd komolyra is fordul ezen tevékenysége, álmodik. Minden benne van ebben a képben. Sűrítve.
Rafael Nadal győzelmét, a számokat, rekordokat hosszasan elemezték már. Én meg csak nézem ezt a képet és furcsán elérzékenyülök. Mi lehet ennél több az életben? A szeretteiddel osztozni sorsod legszebb másodperceiben. Tökéletes, kivételes, egyszeri, komplett kép. Nem is gondolnám, hogy többet hozzá tudnék tenni a döntőhöz. Emóció hegyekről lehetne értekezni, de az belső dolog nagyon.
Rafael Nadal az egyik legnagyobb, ma legendává nemesedett sportember, aki valaha élt. Csöndesen leveszem a kalapomat és meghajtom a fejemet.

Egy pici színes a végére: a meccs utáni sajtótájékoztatón egy germán tollász azon aggódott, hogy Nadal indul-e a héten kezdődött Hallei füves pályás versenyen? A kérdés jogosnak is tekinthető, amelyre Rafa csak annyit mondott : „ Ahogyan azt hónapokkal ezelőtt eldöntöttem, holnap ott leszek Halléban. Délután edzek, szerdán párosban is elindulok, csütörtökön pedig pályára lépek egyéniben is, ha csak le nem sérül az ellenfelem”.
Az ember kevesebb, mint 24 óra elteltével nem a folyamatos önajnározást választotta, hanem megy tovább, indul a füves pályás szezon. Ennyi.